Vaikutusverstas

Vaikutusverstas on vuodesta 2010 toiminut yhdessä tekemiseen, myötätuntoon ja joustavaan elämänasenteeseen pohjaava valmennustalo. Valmennukset rakentuvat improvisaation perusperiaatteille: Hyväksymiselle, toisen tukemiselle, uskaltamiselle, kontrollista luopumiselle ja iloiselle mokaamiselle.

Yrityksessä toimii yksi päätoiminen valmentaja, perustaja Markus Kaustell. Lisäksi yrityksessä on työskennellyt useita luovien alojen freelancereita. Tavoitteena on rakentaa yhdessä joustavampaa ja hyväksyvämpää toimintakulttuuria. Jo pienestä omakohtaisesta onnistumiskokemuksesta voi alkaa muutos, jolla voi olla suunnattomia vaikutuksia vuosien päähän!

Valmentaja majailee Turussa, mutta toimintaa riittää valtakunnanlaajuisesti sekä kansainvälisesti. Kannuksia ja kokemuksia on haettu ympäri Eurooppaa hyödynnettäviksi täällä pohjoisessa. Jatkossa tavoitteena on juurruttaa improvisaatiota Varsinais-Suomeen niin valmennusten kuin teatterin muodoissa.


Mutta miksi ananakset? Mukavaa kun kysyit! Ananakset olivat aluksi hauska vitsi ja huomion herättäjä improkurssien markkinoinnissa. Ajan myötä ne vakiintuivat symboleiksi ja kursseilla käyneet ihmiset osasivat yhdistää ananaksen kuvan improvisaatiotreeneihin. Myöhemmin googlasin sattumalta tietoa ananaksista (lähinnä saadakseni tietää optimaalisen tavan leikata ne) ja sain tietää, että ananas onkin hedelmä, joka koostuu yhteen liittyneistä marjoista. Ihastuin ajatukseen, sillä se tuntui äärimmäisen hyvältä metaforalta improvisoivaan tiimiin: Joukko, joka toimiessaan yhdessä luo jotakin, mitään kukaan yhdessä ei voisi yksin olla. Joukko, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Lisäksi, ananas on äärimmäisen terveellistä ja maukasta!