Koulutukset

 

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Menetelmänä koulutuksissa käytetään soveltavan improvisaation harjoituksia sekä niiden reflektointia yksilö-, pari- ja ryhmätilanteissa. Improvisoiva ihminen on avoin, yhteistyökykyinen, rakentava ja joustava. Hän toimii intuitiivisesti ottaen huomioon
sekä omat että toisten tarpeet ja toiveet. Improvisoidessa oppii käsittelemään epävarmuutta sekä tuntemattoman pelkoa ja vahvistaa sitä kautta omaa itsevarmuuttaan.

Ymmärtävä, hyväksyvä ja joustava ilmapiiri tuo esiin yhteisön parhaat puolet ja mahdollistaa uskaltamisen kulttuurin muodostumisen. Tällaisessa yhteisössä kukin haluaa antaa täyden panoksensa yhteisen hyvän puolesta!

Kaikki koulutukset voidaan toteuttaa kasvotusten tai etänä verkon välityksellä.

Koulutukset

Etätyön hyvinvointi ja tehokkuus

Etätyöhön siirtyminen voi olla teknologisesti helppoa, mutta miten käy hyvinvoinnille kotikonttorissa? Miten motivoida itseään tehokkaaseen ja itselle sopivaan työtapaan? Miten blokata apaattisuus ja yksinäisyys, kun työyhteisö saattaa olla satojen kilometrien päässä?

Maailma muuttuu ja työnteko sen mukana. Koulutuksessa opit joustavuutta luovia uusissa tilanteissa, energian ja tehokkuuden ylläpitämisen keinoja, sekä tapoja kuunnella itseäsi ja löytää oma terveellinen tapa työskennellä etänä, ja paljon muuta!

Tsekkaa myös Työhyvinvointi etätöissä -blogaus ja nappaa heti muutamat vinkit käyttöösi!

Työhyvinvointia improvisaatiosta

Koulutuksessa käydään läpi improvisaation perusperiaatteita sekä sen vaikutusta työhyvinvointiin. Positiivisen työilmapiirin perustana ovat työyhteisössä vaikuttavat ihmiset sekä heidän välillään tapahtuva vuorovaikutus. Kun ilmapiiri on rento, avoin ja kannustava, ollaan työhyvinvoinnin ytimessä. Koulutuksen tuloksena työyhteisön ilmapiiri on rentoutunut, lämmin, avoin ja nauravainen.

Huom! Huomaa myös 7 vinkkiä parempaan työhyvinvointiin – osallistava luento! Yhdessä luento ja koulutus muodostavat kattavan paketin vaikkapa TYHY- tai TYKY-päiville.

Esiintymistaitojen korkean paikan leiri

Tehosta ilmaisuasi ja viesti rohkeammin! Tässä koulutuksessa pureudumme esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen ytimeen: Kehonkieleen, kuuntelutaitoihin, vaikuttavaan esiintymiseen ja itsevarmaan joustamiseen. Viestisi menee tehokkaamin perille ja esiintymistilanteista voi tulla pelottavien tilanteiden sijaan jopa miellyttäviä! Tuloksena koulutuksesta saadaan rentoja ja itsevarmoja esiintyjiä, jotka ottavat rohkeasti kontaktia eivätkä jäädy yllättävissäkään tilanteissa.

Rakentava feedback yhteisön kehittäjänä

Työyhteisön kehittymisen kannalta on elintärkeää osata antaa ja ottaa vastaan palautetta. Antamalla palautetta ja toimimalla palautteen perusteella rakennetaan luonnollinen jatkuvan kehitystyön väylä. Palautteen antamisella ja erityisesti palautteen saamisella on kuitenkin yleisesti negatiivinen kaiku. Useille palaute tarkoittaakin sitä, että jokin meni pieleen ja on tehty huonoa työtä. Tässä koulutuksessa keskitymme käsittelemään rakentavan ja korjaavan palautteen eroja, ja luomaan sitä kautta palautteesta mielekkään kehitystyökalun koko yhteisön käyttöön.

Muita esimerkkejä improvisaation soveltamisessa eri yhteisöissä:

 • Rennon ja huumorintäyteisen työympäristön rakentaminen
 • Empatian, työhyvinvoinnin ja turvallisuuden kasvattaminen
 • Ideoiden, tuotteiden, toimintamallien, viestintästrategioiden ja tarinoiden luominen
 • Työlle ja arjelle elintärkeiden vuorovaikutustaitojen kehittäminen
 • Pomojen muovaaminen johtajiksi

Kysy rohkeasti itsellesi soveltuvaa kokonaisuutta!

 

Mitä maksaa?

Valmennusten pituus vaihtelee tilanteen ja haluttujen sisältöjen mukaan. Hinnat ovat lähtöhintoja koulutusten pituuksien mukaan. Kysy tarjous!

 • Kahden tunnin mittainen verryttely keskellä koulutuspäivää, alk. 1 050 €
 • Iltapäivän mittainen syventyminen, alk. 2 050 €
 • Päivän mittainen koulutus, alk. 3 850 €
 • Viikonlopun toimintamallien hiominen, ideointi ja kehittäminen, alk. 4 450 €
 • Jatkuva viikottainen tai kuukausittainen valmennustoiminta seurannan kera, kysy tarjous.

Hintoihin lisätään alv 24%.

 

Mitäs jos haluan tilata?

Voin myös tulla paikan päälle kertomaan improvisaation mahdollisuuksista yhteisössänne. Juodaan kaffet ja räätälöidään kasvotusten juuri teille soveltuva paketti!

Kysy tarjous sopivasta kokonaisuudesta!

markus@vaikutusverstas.fi

Koulutuksista sanottua

 • Markuksen fasilitoima ryhmäytymis- ja tutustumistyöpaja oli erittäin hyvä alku tuoreen projektimme toiminnalle; työskentely aloituksen jälkeen oli vaivatonta ja helppoa ja välitöntä! Työpajassa huomioitiin silmiä avaavasti sisäisen kommunikaation kipupisteet ja työryhmän tuen merkitys. Projektiryhmältä tuli runsaasti positiivista palautetta rennosta ja maanläheisestä vetotavasta. Tämän lyhyenkin työpajan arvo hankkeelle oli oikeasti merkittävä. Benny Majabacka, Projektipäällikkö ja kulttuurituotannon lehtori, Humak
 • Saimme Vaikutusverstaan Markuksen vetämään meille tiiviin henkilöstöpäivän päätteeksi rentoa vuorovaikutustyöpajaa, mikä oli täydellinen päätös päiväämme ja alkavaan viikonloppuun: paljon asiaa mielessä, mutta päällimmäisenä rentouden ja yhteenkuuluvuuden tunne! Mainitessani etukäteen kollegoilleni, että vetäjä on teatteri-alan ihmisiä, sai se aikaan hieman jännittyneitä naurahduksia; sosiaalialan ihmiset eivät aina koe yllättävää esiintymistä miellyttäväksi asiaksi. Lisäsin että luvassa on yhdessä tekemistä ja heittäytymistä, mikä ei vaadi meiltä kuin osallistumista. Ja juuri tällainen vuorovaikutustyöpajamme olikin: todella matalankynnyksen osallistumista johon Markus antoi selkeät ohjeet ja sai kaikki innostumaan ja unohtamaan ajatuksenkin esiintymisestä. Joka harjoitteen jälkeen juttelimme auki esiin nousseita huomioita ja fiiliksiä peilaten omaan arkeemmekin niitä. Iltapäivän kruunasi kehu-rinki pienryhmissä. Koimme saavamme hyvän fiiliksen lisäksi myös työkaluja omaan työhömme ja aiomme pitää Vaikutusverstaan ja Markuksen mielessä jatkossakin! Susanne Nieminen,
  Palvelu- ja viestintäkoordinaattori, Sosiaalipalvelusäätiö Ote
 • Markus on osallistunut Mäntymäen perhetukikeskuksen koko henkilöstön sekä avoperhekuntoutus osaston kehittämispäiviin vetämällä harjoitteita, joilla olemme saaneet parannettua työyhteisössämme vastuunjakamista, luottamusta sekä yhteishenkeä. Markuksen teettämät harjoitteet ovat olleet harkittuja, helppoja toteuttaa ja hauskoja. Markuksella on luontainen kyky saada ihmiset liikkeelle. Nekin jotka kokevat ryhmätyöskentelyn vastenmielisenä. Markuksen teettämien harjoitusten avulla olemme saaneet kokea mieleenpainuvia hetkiä liikutuksen ja naurun lomassa. Markus tuo uutta, innostavaa näkökulmaa jo juurtuneisiin käytäntöihin ja omalla persoonallaan pääsee sisälle työyhteisön kipukohtiin. / Mari Aalto Ohjaaja, Mäntymäen perhetukikeskus, avoperhekuntoutus
 • Opin uutta, ylitin itseni ja nauroin itseni kipeäksi. Kiitos! / Avoimeen esiintymistaitotyöpajaan osallistunut
 • Helppo oli heittäytyä mokailemaan, kun luotti ryhmän tukeen sekä ohjaajan kokemukseen. / TYHY-päivien valmennukseen osallistunut