Vaikutusverstas

Vaikutusverstas on vuodesta 2010 toiminut yhdessä tekemiseen, kommunikaatioon ja joustavuuteen pohjaava valmennustalo. Verstaan valmennukset rakentuvat improvisaation perusperiaatteille: Rakentavalle vuorovaikutukselle, hyväksymiselle, uskaltamiselle, heittäytymiselle ja iloiselle mokaamiselle. Ei passiivisia luentoja tai kalvosulkeisia, vaan radikaalia yhdessä tekemistä!

Yrityksessä toimii yksi päätoiminen valmentaja, perustaja Markus Kaustell. Lisäksi yrityksessä on työskennellyt useita luovien alojen ammattilaisia. Tavoitteena on rakentaa yhdessä joustavampaa ja hyväksyvämpää arjen toimintakulttuuria.

Jo pienestä omakohtaisesta onnistumiskokemuksesta voi alkaa muutos, jolla voi olla suunnattomia vaikutuksia vuosien päähän. Tässä me astumme kuvioihin! Valmennukset räätälöidään kunkin yhteisön mukaiseksi, jotta hyöty olisi maksimaalinen ja vaikutukset pysyviä. Vaikutusverstaan fasilitaattori laittaa yhteisön rattaat pyörimään lempeän radikaalilla otteella.

Valmentaja majailee Turussa, mutta toimintaa riittää valtakunnanlaajuisesti sekä kansainvälisesti. Kannuksia ja kokemuksia on haettu ympäri Eurooppaa hyödynnettäviksi täällä pohjoisessa. Toiminnan kohderyhmät ovat moninaiset: IT-firmoja, turvallisuusyrityksiä, sosiaalipalveluita, opettajia, yleishyödyllisiä yhdistyksiä, digimarkkinointiyrityksiä.. improvisaatiotaidoista on takuulla hyötyä kaikille!


Mutta mikä tämä ananasjuttu on? Mukavaa kun kysyit! Ananakset olivat aluksi hauska vitsi ja huomion herättäjä improvisaatiokurssien markkinoinnissa. Ajan myötä ne vakiintuivat symboleiksi ja kursseilla käyneet ihmiset osasivat yhdistää ananaksen kuvan improvisaatiotreeneihin.

Myöhemmin googlasin sattumalta tietoa ananaksista (lähinnä saadakseni tietää optimaalisen tavan leikata ne) ja sain tietää, että ananas onkin hedelmä, joka koostuu yhteen liittyneistä marjoista. Ihastuin ajatukseen, sillä se tuntui äärimmäisen hyvältä metaforalta improvisoivaan tiimiin: Joukko, joka toimiessaan yhdessä luo jotakin, mitään kukaan yhdessä ei voisi yksin olla. Joukko, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Lisäksi, ananas on terveellistä ja maukasta!